Ontwikkel en groei in werk met MakkieMax

Insights Discovery

Insights Discovery is gebaseerd op de persoonlijkheidstypologie van de Zwitserse psycholoog Carl Gustav Jung.

Voorbeelden

Interne doorgroei

Tijdens een reorganisatie kregen medewerkers de mogelijkheid te solliciteren op een aantal nieuwe posities.

Berenice werkte al jaren succesvol als beleidsmedewerker en haar ambitie was een leidinggevende positie. Het Insights profiel gaf haar meer inzicht in haar drijfveren en voorkeuren en een vocabulaire om die met het management te bespreken. Zij kreeg niet direct de positie van afdelingshoofd. Zij werd echter wel opgenomen in het interne talentontwikkelingsprogramma en ontwikkelt middels projecten aan haar leiderschapscapaciteiten.

Nieuwe medewerkers

Melle is de eigenaar van een middelgrote onderneming en maakt gebruik van de Insights profielen om bij nieuwe medewerkers in een zo vroeg mogelijk stadium inzicht te krijgen in hun voorkeur voor stijl van leidinggeven en communicatie. Hij ervaart dat een goede afstemming helpt bij het bereiken van een effectieve samenwerking.

Teams

Binnen het Nederlandse filiaal van internationale onderneming is het gebruikelijk om voor alle medewerkers een Insights profiel te genereren. In de praktijk spraken de medewerkers elkaar voornamelijk aan op hun dominante kleur. Een teamsessie heeft meer inzicht gegeven in de beschikbaarheid van meerdere kwaliteiten binnen het team. Sindsdien worden bij de samenstelling van project-/werkgroepen leden gekozen op basis van de verschillende beschikbare kwaliteiten binnen het team.